2010-11-03

| | 0 comments | Read More

Masihkah anda tercari-cari siapakah mentor anda untuk menjadi JUTAWAN .






Tahukah anda bahawa saudara Irfan Khairi telah mendedahkan satu lagi rahsia teknik kekayaan serta strategi oleh beberapa Mentor Jutawan di Malaysia . Ikuti transkripsi penuh temubual bersama Ifran Khairi dengan beberapa ikon dan jutawan Malaysia dalam e-book terbaru beliau .

Rahsia 8 Mentor Jutawan Malaysia telah berkongsi ilmu serta beberapa tip berguna untuk anda jadikan sebagai jambatan kepada impian untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya . 

  • Dato'Dr Fadzilah Kamsah , mentor kepada mentor .
  • Azizi Ali, Jurulatih jutawan .
  • Chef Li (Dato'Dr Rusly), Jutawan Senyap .
  • Dato'Dr Azman Ching ( Jutawan MLN ).
  • Billi Lim, Jutawan Berani Gagal .
  • Dato' Hussamuddin, Pengasas Kumpulan Karangkraf .
  • Abang Abu, usahawan/Motivator/Jutawan dari Singapura .
  • Ifran Khairi, Jutawan Internet .
Ketahuilah rahsia Mentor Jutawan ini bagaimana mereka menghasilkan pendapatan mereka dari 0 to hero . Kegigihan mereka tidak dapat disangkal lagi .

2010-11-02

| | 4 comments | Read More

Tahukah Anda Boleh Menjadi Agen Jualan Yang Berjaya Di Internet

Kebiasaannya ramai para blogger menjadikan bacaan diruang internet sebagai habit dimana mereka akan membaca segala macam bentuk penulisan yang berlegar di ruang syber ini tanpa hala tujuan . Mereka tidak lagi menjadikan bacaan off line ( surat khabar ) sebagai bacaan harian mereka lagi . Fenomena ini berlaku kerana banyak maklumat-maklumat boleh diperolehi daripada ruang syber ini tanpa mengeluarkan sedikit wang pun .

Perkara yang paling penting ialah ianya mudah , cepat dan jimat . Jika anda bayangkan jika habit anda itu anda tukarkan kepada satu bentuk perniagaan syber yang mana anda sendiri telah mengetahui jumlah pengujung internet dunia semakin hari semakin ramai pelawat .

Kepantasan tegnologi maklumat ini tidak boleh dinafikannya , di Malaysia sahaja jumlah pengujung pelawat internet sekitar 9.5 juta pada tahun 2005 menurut NITC ( National IT Council ) Malaysia . Peluang anda untuk menjadikan perniagaan di internet ini amat lah cerah dengan para pelanggan yang begitu ramai , luas pasaran serta mudah dikendalikan tidak seperti perniagaan conversional yang lain .

Pengalaman saya berniaga di bidang constraction hampir selama 6 tahun banyak mengajar saya dalam dunia perniagaan ini , dimana perniagaan berbentuk conversional ini memerlukan satu ruang pejabat yang disewa serta ramai pekerja yang harus diberi gaji setiap bulan , walau pun perniagaan anda maju atau pun bangkrap serta mesti mempunyai modal yang sangat besar . Berbeza jika anda memulakan perniagaan di internet ini semuanya itu tidak perlu .

Salah satu contoh untuk anda mula berkecimpung dalam perniagaan syber ini saya sarankan anda mulakan dengan menjadi agen jualan kepada syarikat yang memberi peluang perniagaan ini . Sebagai contoh Zamri Nanyan merupakan salah seorang bisnes it yang sangat berjaya di Malaysia ini . Banyak jenis perniagaan dan ilmu boleh kita perolehi daripadanya , salah satunya adalah Zamri Nanyan telah memberi peluang kepada orang ramai untuk menjadi agen jualan produknya ITnya ( affiliate ) secara on line dimana komisyen bagi setiap jualan Pakar Affiliate ialah 50% daripada harga jualan . Jadi jika anda dapat jual 1 salinan programe Pakar Affiliate anda akan dapat RM 99.50 ( 50% daripada RM 199 ) . Bayangkan jika anda dapat jualan 10 kali ganda dalam masa 3 hari sahaja jika anda rajin berinternet .

Untuk anda memulakan perniagaan ini pendaftarannya adalah RM 0 sahaja . Anda hanya perlu ada sebuah laman web atau blog yang percuma kemudian mempromosikan link affiliate yang anda perolehi apabila berdaftar di laman web tersebut . Tugas anda amatlah mudah bukan .Jadikan lah ia satu permulaan bagi anda untuk terus berniaga di internet tanpa modal . Saya sarankan untuk anda yang baru berkecimpung dalam pembinaan web site anda gunakan lah perkhidmatan blogger.com ia nya percuma .

Langkah anda menjadi hebat jika sentiasa mengikuti perkembangan dunia internet ini, tidak lah ia menjadikan anda tanpa hala tuju dengan hanya membaca kejayaan orang lain sahaja .





2010-11-01

| | 8 comments | Read More

Meninggalkan Komen Di Blog Rakan-Rakan .

Salah satu lagi kaedah yang berkesan dalam mempromosikan blog ialah dengan melawati blog orang lain dan kemudiannya meninggalkan satu komen yang berguna . Kebanyakkan blog akan turut menyediakan satu ruang untuk anda meletakkan alamat URL blog anda sewaktu anda mengisi ruang komen tersebut .

Dengan itu URL anda akan turut disertakan sekali dengan komen yang dibuat . Apabila ada orang lain membaca komen yang anda tinggalkan itu , tidak kiralah sama ada pemilik blog tersebut ataupun pelawat-pelawatnya , Kebarangkalian untuk mereka klik URL anda itu ada . Apabila mereka klik nama anda , dengan pantasnya mereka akan dibawa ke blog anda secara aotumatik .

Untuk menjadikan kaedah ini lebih berkesan , anda digalakkan meninggalkan komen anda di blog-blog popular yang menerima ramai pelawat . Lebih baik lagi jika blog tersebut mempunyai niche yang sama dengan blog anda . Tapi perlu dipastikan komen yang anda tinggalkan itu perlulah komen yang iklas serta bermaklumat . Sama seperti di forum , elakkan meninggalkan komen yang hanya mempunyai dua hingga tiga patah perkataan . Seelok-eloknya komen anda itu biarlah ringkas dan padat , serta berkaitan dengan post yang terdapat pada blog yang anda lawati itu . MORE MAKLUMAT . .
| | 4 comments | Read More

Terima kasih blogger abhamz .

blogger abhamz

Terima kasih cekotet ucapkan kepada blogger yang rajin memberi komen dalam setiap posting cekotet . Untuk memberi galakan kepada rakan-rakan  blogger cekotet yang sentiasa mengikuti blog ini setiap awal bulan cekotet akan mengumumkan serta memperkenalkan blogger yang rajin memberi komen terhadap cekotet dalam posting cekotet bermula hari ini 1 NOV 2010 ingat tu .

Silap hari bulan cekotet akan keluarkan bajet sikit untuk diberi hadiah istimewa sebagai tanda terima kasih cekotet atas pelawat yang rajin berbloggin . Isu-isu semasa serta pelbagai programe mencari income ada disediakan serta akan diperkemas kinikan supaya rakan-rakan blogger sentiasa bersama menyokong programe ini .

Bagi menjamin hubungan yang baik serta berkekalan setiap rakan blogger cekotet boleh lah bersosial melalui facebook.com/cekotet atau pun twitter.com/cekotet . Ribuan jutaan terima kasih juga kepada yang baru menyinggah di blog cekotet ucapkan terima kasih rajin-rajin lah singgah pelbagai berita serta programe cari income ada .

cekotet south jb

2010-10-31

| | 4 comments | Read More

Pengiktirafan Bergaya Berjaya Dilakukan .


Ternyata apa yang diramalkan oleh ramai peminat bola sepak tanah air membuahkan hasil . Dalam posting cekotet semalam ada menyatakan pasukan mana yang bijak menggunakan tegnologi akal permainan pasukan itu akan membawa kejayaan . 

Nampaknya pasukan Kelantan pada tahun ini telah berjaya membawa pulang piala keagungan Malaysia . Pasukan mereka telah menunjukkan komitment yang tinggi untuk mencapai kemenangan bergaya mereka .





Ternyata percaturan anak-anak buah B.Sathianathan membuahkan hasil walaupun tertinggal 1-0 pada awal permainan . Semangat yang tinggi ditunjukkan oleh pasukan Kelantan telah menunjukkan satu perkembangan yang baik . Diharap semangat ini akan berkekalan hendaknya tidak kira pasukan itu menang atau kalah pada masa hadapan .

Sememangnya Malaysia mempunyai pasukan yang kuat di peringkat Negara tapi sayang bila di peringkat Asia kurang memuaskan . Pengurusan Liga Malaysia harus belajar dari kesilapan yang lalu supaya anak-anak tempatan lebih bergaya di peringkat Asia amnya .

Belajar lah dari Korea Selatan yang sememangnya dahulu satu pasukan yang kecil , nah sekarang mereka merupakan pasukan terhandal diperingkat dunia .

Jika dapat diterapkan semangat juang yang tinggi seperti malam ini kita akan dapat lihat pasukan Negara akan  beraksi di pentas dunia satu hari kelak . .            

 



2010-10-30

| | 0 comments | Read More

1 yang berbeza darinya .




1 merupakan yang dia ampunya tetapi manusia yang bongkak menyatakan 1 itu dia yang punya . Tanpa disedari rupa-rupanya manusia memang tamak tak kenal siapa dia , dari mana dia datang . Hanya berbangga dengan apa yang dia rasa dia punya . Sifat haloba membuatkan seseorang itu selalu merasakan semua yang mereka perolehi ini milik mereka kekal selamanya .

Menyatakan 1 hasrat yang didorong sifat tamak maka mereka yang jahil agama pendek akal telah menyatakan 1 hasrat mereka mesti dipenuhi walau apa cara sekali pun . Segalanya mesti diperolehinya dengan alasan aku berusaha dengan lebih gigih dari kamu maka aku berhak untuk memperolehinya .

Sekolah tinggi hingga mendapat 1 gulung ijazah telah merubah segala yang ada dalam diri mereka . Pada hal 1 harapan telah diharapkan oleh kedua orang tua mereka untuk membantu pada waktu yang amat diperlukan walaupun bukan nak mengharapkan sangat segunung duit gaji daripada anaknya , cuma pengharapan 1 makna kasih sayang yang amat diperlukan . Makna yang tersirat hanya kedua orang tuanya sahaja mengetahui apa yang diinginkannya .

Kejahilan , kebodohan , kebanganan mereka telah melupakan janji mereka pada awalnya sebelum jejak kaki ke menara gading yang telah mereka lafaskannya . Anggapan mereka 1 impian mereka telah tercapai dengan tanpa bantuan sesiapa pun . Lantaran itu jadilah ia seorang ketua segala organisasinya seperti ketam mengajar anaknya berjalan .

Pada mereka 1 itu dia yang ampunya , tanpa rasa malu pada diri 1 itu telah diberitahu melalu kitab yang 1 yang maha agung besarnya fadilatnya . 1 itu ampunya maha agung , maha berkuasa di alam ini . 1 itu ampunya yang menjadikan alam ini siang dan malam .

Perkara 1 dalam rukun pun tidak mahu diingatnya oleh anak muda sekarang tapi hiburan dunia no 1 mesti mereka lakukan . Oleh itu sama-samalah kita perelokkan dalam setiap apa jua permasalahan no 1 dalam diri sendiri supaya kelak ditempatkan dengan orang-orang yang beriman beserta amalan yang melebihi 1 perkara .
| | 2 comments | Read More

Siapa kuat ?


Pertembungan dua pasukan yang hebat ini lebih bermakna jika mereka pandai berlawan menggunakan strategi berperang dalam bolasepak . Tegnologi akal permainan mesti diguna pakai dilihat senjata kepada pihak lawan masing-masing demi mencapai kemenangan pasukan .

Emosinal yang keterlaluan akan membawa padah kepada pasukan yang tak reti belajar dari kesilapan . Ketajaman mengawal emosi ini akan menjulang pasukan yang terhebat dalam Negara tahun ini . Hanya pasukan yang terbaik sahaja akan diiktiraf oleh rakyat Malaysia pada perlawanan malam ini .

Sanjungan yang tinggi akan diberikan pada pasukan yang berdisplin paling tinggi . Imbuhan yang tinggi patut diberi kepada para pemain bola sepak agar Liga kita disangjung . Jangan kedekut berbelanja demi pasukan bola sepak kita .

2010-10-27

| | 0 comments | Read More

VIDEO 01 | Software Intro | VIDEO LENGTH: 23 Min.

In this video Chad walks you threw the back end of Corel Painter. One of the key elements to becoming a digital painter is understanding your software program, and the tools the program has to offer.
Chad shows you how to setup your digital painting so when its time to print the quality will be top notch. One of the best parts about using Corel Painter, is its tools and brushes it has to offer.
Corel Painter has some of the most realistic brushes that mimic the real thing. Chad talks about some of the brushes he uses when painting his cartoon characters. More .........

2010-10-26

| | 1 comments | Read More

Rahsia ilmu pemasaran internet yang BERHARGA!

 [[Rakan Cekotet]], rahsia ilmu pemasaran internet yang BERHARGA!

  Salam hormat [[Rakan Cekotet]],

  Pada mula saya berjinak-jinak dengan internet,
  saya ingat cari produk dan letakkannya di laman
  web supaya orang boleh beli merupakan perkara
  utama untuk berjaya.

  Saya silap.

  Silap BESAR!

  Perkara paling berharga buat saya semasa membina
  bisnes ialah "belajar mempromosikan produk di
  internet" - tiada yang lebih berharga daripada
  pelajaran ini.

  Kenapa saya boleh cakap begitu?

  Kerana jika saya tahu bagaimana caranya mendapatkan
  orang melawati laman web saya, saya boleh jadikan
  mereka pembeli sesuatu produk.

  Tapi jika saya mempunyai produk sendiri tetapi
  tidak tahu bagaimana untuk menarik orang ramai
  supaya datang ke laman web saya untuk melihat
  produk yang saya jual, usaha saya sia-sia sahaja
  kerana tiada siapa yang akan lihat produk tersebut,
  lebih lagilah untuk membeli.

  Di sini, produk sudah jatuh nombor DUA (saya
  akan terangkan sebentar lagi).

  Memasarkan produk di laman web anda adalah perkara
  UTAMA.

  Belajarlah kaedah promosi yang berkesan dan anda
  akan dapat jual apa-apa produk yang sesuai atau
  jana pendapatan tanpa menjual sebarang produk
  pun (hairan bukan?).

  Saya katakan produk jatuh nombor dua selepas
  ilmu pemasaran kerana...

  1. anda tak perlu jual produk untuk menjana
  pendapatan di internet (ada caranya)

  2. anda boleh jual produk orang lain dan kaut
  komisyen jualan

  Jadi jelaslah di sini bahawa produk bukanlah
  masalah utama.

  Yang tinggal ialah kaedah promosi yang perlu anda
  pelajari dan aplikasikan ke dalam bisnes internet
  anda.

  Kebanyakan orang gagal untuk melihat perkara ini.

  Sebab itulah mereka tercari-cari "apakah produk
  hangat yang mereka nak jual" di internet, walhal
  untuk mula menjana pendapatan lumayan di internet
  ialah dengan mempelajari cara atau kaedah melakukan
  promosi.

  Zamri Nanyan terbitkan "Pakar Affiliate" pun atas
  dasar mengajar bagaimana anda boleh melakukan pemasaran
  efektif dan mempromosikan produk orang lain dahulu.

  Ada 3 modul semuanya.

  Modul #1 - Video Asas Pemasaran Affiliate

  Anda diterangkan perkara asas yang anda perlu
  tahu untuk memahami pemasaran internet tanpa
  mencipta produk anda sendiri. Ada 5 video yang
  disediakan supaya ianya lebih mudah untuk
  anda belajar (tonton dan dengar)

  Modul #2 - 5 Kaedah Pemasaran Affiliate Yang
  Terbukti Berkesan

  Ini merupakan rakaman audio tentang 5 cara pemasaran
  internet yang telah pun terbukti berkesan. Guna
  cara ini untuk mempelbagaikan cara promosi anda.

  Modul #3 - Teknik "Money-On-Demand"

  Inilah teknik kegemaran saya. Hantar satu email
  sebelum tidur, esoknya saya boleh lihat komisyen
  jualan terhasil. Bayangkan berapa banyak email yang
  anda boleh hantar sebulan. Kemudian, bayangkan
  setiap email yang anda hantar bernilai beberapa
  puluh atau ratus (mungkin ribu) ringgit setiap email.
  Ianya tidak mustahil kerana ribuan Pakar Affiliate
  MASIH melakukannya.

  Jika anda rasa anda masih lagi tidak menjana
  pendapatan di internet, mungkin anda boleh semak
  semula "cara pemasaran" yang anda lakukan.

  Adakah ianya efektif?

  Jika tidak, anda tahu apa yang MESTI anda lakukan.

  http://www.pakaraffiliate.com/?aff_id=24806

  Lambat-laun saya pasti anda akan miliki Pakar
  Affiliate juga. Kenapa tidak sekarang?

  Jika anda bertindak sekarang dan buat pembelian,
  anda diberikan satu SEMINAR bernilai RM1,299 PERCUMA.

  Inilah nilai yang tak terhingga dengan hanya
  membuat pelaburan kurang daripada 2 ratus ringgit
  sahaja.

  Dapatkan "Pakar Affiliate" sekarang sebelum seminar
  ini penuh!

  http://www.pakaraffiliate.com/?aff_id=24806

  ikhlas,

  [[Cekotet]]

  ps. bila kali terakhir anda belajar kaedah pemasaran
  tanpa produk anda sendiri daripada pakar sebenar
  secara LIVE? Pasti inilah masanya...

2010-10-25

| | 2 comments | Read More

Jackie Perang Pit


Ketangkasan pegawai polis Malaysia Jackie mencari jalan menyelesaikan kes dadah antarabangsa menemukankan kita beberapa siri penggunaan dadah terlarang yang boleh mempengaruhi jiwa seseorang menjadi pemarah adalah sangat berbahaya .

Konflik demi konflik yang tersembunyi juga mengaburi si pembaca keliru akan sikap ketua unit mereka yang seakan-akan mengetuai kumpulan geng dadah antarabangsa ini . Sikapnya yang pemarah pada staf membuatkan Jackie dan rakan setugasnya Fat Cat hampir-hampir dibuang kerja gara-gara kegagalan menangkap ketua sendikit yang berpangkalan di Japan iaitu Akasaka Jun meletupkan diri sendiri . 

Musuh yang dicari telah meracuni Fat Cat dengan bekalan dadah yang diberi membuatkan Fat Cat sentiasa memberi maklumat kegiatan polis menyebabkan mereka sentiasa dapat meloloskan diri daripada serbuan polis. Jackie hampir putus asas untuk meneruskan misi ini kerana sentiasa menemui kegagalan dalam setiap operasi mereka . Satu petunjuk telah membuatkan Jackie dapat menghidu ........... 

Keluaran Gempak Starz ini cukup menghiburkan di pagi minggu kepada si pembaca . Taufan cukup bijak mengatur skripnya syabas .

2010-10-24

| | 0 comments | Read More

Viva Palestina convoy breaks siege and enters Gaza to jubliant crowds

Thursday 21st October 2010
The Viva Palestina convoy of almost 150 vehicles, 370 people from 30 different countries and $5 million of aid has entered Gaza. 



















Amidst scenes of jubilation from thousands of Palestinians there to greet the convoy, Kevin Ovenden, the convoy director, expressed his joy at being in Gaza once again. “We have driven more than 3,000 miles to bring this essential aid and to break this illegal siege of Gaza. We have been joined by supporters from Morocco and Algeria and from the Gulf States and Jordan, to make this the biggest convoy ever to break the siege of Gaza. We are absolutely overjoyed to be here and to bring with us the soil from the graves of those who were massacred on the Mavi Marmara which will be used to plant trees as a memorial to their sacrifice.”
The convoy set out four weeks and five days ago from London. It travelled through France, Italy, Greece, Turkey and Syria. Everywhere the reception was fantastic and the generosity of well-wishers unsurpassed. Towards the end there was a frustrating delay in Syria whilst negotiations at the highest levels were conducted with the Egyptian authorities. In the end it was all worth it as the Egyptian authorities decided to allow passage of the whole convoy, sadly excluding just 17 members of the convoy including George Galloway.
The convoy will be handed over in its entirety to the relevant bodies tomorrow and the members of the convoy then expect to leave Gaza and return home in the next 48 hours after celebrations and formal thanks are given.













http://www.vivapalestina.org/home.htm

2010-10-22

| | 0 comments | Read More

BELALANG STORY


Peringatan demi peringatan telah diberi tahu, '' jangan engkau rosakkan negara orang lain. Apa faedahnya engkau rosakkan tamadun mereka ha '' . Kesaksamaan hak telah diberikan setiap umat. Jangan jadi tamak, kuasa belalang sudah ketahap yang tinggi.

Manusia memang tamak, tapi belalang masih mahu perbetulkan hati mikro cip yang ada pada mereka supaya sifat tamak dapat dihapuskan dengan lampu hijau dari belalang dan kekawannya . Belalang kesuntukan masa nampaknya. 4 orang kawan mereka tak muncul-muncul mungkin menghadapi pelbagai masaalah agaknya ' ' ' '
| | 0 comments | Read More

Mimpi kami akan jadi kenyataan?




Sebelum bertolak ke Al-Arish semalam, ada dikalangan kami yg bermimpi malamnya dapat masuk ke Masjidil Aqsa untuk menunaikan solat, bersiar – siar di ruang luaran masjid. Alhamdulillah siangnya dapat berita akan bertolak ke Al-Arish pada sebelah petang dan kalau tiada apa-apa aral, insyaAllah kami akan dapat menunaikan solat Jumaat di Masjid Gaza.
Alhamdulillah, mungkinkah mimpi itu sebagai petunjuk yang kami akan dapat memasuki Palestin dan solat di sana? Semuanya di bawah perancangan dan ketetapan Allah.
Allahu Akbar!  More .....
حسبنا الله ونعم الوكيل، ولا حول ولا قوة إلا بالله

2010-10-15

| | 0 comments | Read More

Skinned alive




When undercover investigators made their way onto Chinese fur farms, they found that many animals are still alive and struggling desperately when workers flip them onto their backs or hang them up by their legs or tails to skin them. When workers on these farms begin to cut the skin and fur from an animal's leg, the free limbs kick and writhe. Workers stomp on the necks and heads of animals who struggle too hard to allow a clean cut. More >> 

Popular Posts

WANT TO KNOW HOW CHAD TAKES HIS DIGITAL CARTOON CREATIONS AND GIVE THEM THAT 3D LOOK?

WANT TO KNOW HOW CHAD TAKES HIS DIGITAL CARTOON CREATIONS AND GIVE THEM THAT 3D LOOK?
Here Chad has created some training videos for you to download right to your computer so you can follow along to see how he goes about creating his cartoons! Take a look at the the preview videos above to get more information on what the training course is all about.

All Cekotet Freands

Google Website Translator Gadget